Natisni

MathCUBE – matematična kocka, katera izboljšuje kognitivne sposobnosti

Smo trije mladi Slovenci, ki nas je združila želja, da razvijemo zabavno, zanimivo in koristno igro. Med apokaliptičnim časom, ko se je začel po svetu širiti virus in smo vsi ostali doma, smo spoznali, da večino svojega časa preživimo pred zasloni. Ugotovili smo, da premalo delamo na razvoju spretnosti na različnih področjih. Zato smo tudi mi, ki prihajamo iz različnih področij, dobili idejo, da bi razvili serijo iger, ki bi nam pomagale pri krepitvi spretnosti na različnih področjih.

math cube

Matej Žnidarič, kot zagnan in podjetniško naravnan študent zadnjega letnika medicine, Alen Kolman, mehatronik z analitičnim pristopom in močnim čutom za podrobnosti, in Nera Božin, doktorica razvojne psihologije z znanjem o razvijanju kognitivnih spretnosti, smo se združili ter ustvarili Mentacube.

Kaj je MathCUBE, ali gre za igro, učni pripomoček …?
mathCUBE je miselna igra, ki jo lahko uporabljamo tudi kot učni pripomoček.

Komu je MathCUBE namenjen?
mathCUBE je namenjen trem ciljnim skupinam:

math cube 1

Kaj razvijamo z MathCUBom?
Z uporabo matematične kocke:

MathCUBE je igra, ki nas nagradi ob vsakem uspehu. Napredek nas motivira in zabava, saj nam nekoč težki izračuni postajajo vedno lažji. Prav tako pa lahko kocko uporabljamo z drugimi - za tekmovanja hitrostnega računanja, tekmovanja računanja s čim več računskih operacij, in še mnogo drugih socialnih iger.

math cube 2

Ali je MathCUBE vaš patent/izum?
Da, MathCUBE je naš izum. V prihodnosti bomo razkrili še več zanimivih iger, ki smo jih sicer že razvili, ampak bomo z razkritjem le-teh še malo počakali.

Kako ste sploh prišli do ideje, razviti takšno kocko?
Ideja je bila v prvi vrsti usmerjena na otroke. Čeprav začetek šolanja zajema širok spekter ved in dejavnosti, je otroke posebej zahtevno motivirati za dejavnosti, v katerih so manj spretni. Zato smo razmišljali, kako bi otroke že zgodaj navdušili za različna področja, kar bi jim olajšalo šolanje in odprlo možnosti za naprej. Želeli smo pretvoriti šolsko snov v igre, ki bi otrokom omogočile aktivno in zabavno učenje skozi igro na domu.
Ob razvoju MathCUBE pa smo spoznali, da imajo lahko tudi odrasli in starostniki veliko koristi in zabave z uporabo kocke.

Prihodnje leto želite predstaviti kocko na Kickstarterju. Kakšno vizijo imate za prihodnost?
S serijo kock Mentacube želimo predvsem otrokom ponuditi kreativno in zabavno reševanje izzivov za krepitev spretnosti pri različnih šolskih predmetih. Čeprav je trenutno glavni vir pridobivanja znanja in spretnosti računalnik in mobilni telefon, želimo pokazati, da lahko brez zaslonov in interneta usvajamo in krepimo raznolike spretnosti.
Prav tako želimo mladostnike, odrasle in starostnike osveščati, kako pomembno je uriti svoje spretnosti na različnih področjih, saj z zmanjšano aktivnostjo tudi hitro izgubljamo določene spretnosti, ki smo jih pridobili v otroštvu.
Našo vizijo in produkte želimo najprej predstaviti v Sloveniji, s Kickstarterjem pa bi se želeli razširiti še na globalni trg.

math cube 3

(0 Votes)